Vælg julesengetøj, der modvirker nattesved

Har du tendens til at svede, når du sover, eller dyrker du meget motion? Så er det vigtigt, at du vælger julesengetøj, som kan absorbere sveden optimalt, så din sovekomfort ikke bliver påvirket i negativ grad. Bliv klogere her.

Vælg en juledyne, der modvirker nattesved

Man kunne fristes til at tro, at en tynd dyne er en fordel, hvis du har tendens til at svede om natten. Det er dog ikke altid nogen god idé, da det ofte fører til, at du bliver kold, når du sover – og samtidig modvirker en tynd dyne ikke nødvendigvis nattesved, hvis det ikke skyldes, at du har det for varmt.

I stedet har den tynde dyne tendens til at forværre din sovekomfort, fordi du i stedet kommer til at fryse om natten. Du kan eksempelvis vælge en bambusdyne, silkedyne eller ulddyne, da det ofte er gode løsning, hvis du bliver generet af nattesved. Materialerne isolerer ikke udelukkende, en giver også kroppen mulighed for at ånde.

Derfor er de også den optimale løsning, hvis du dyrker motion inden du skal sove. Løber du eksempelvis fem kilometer inden sengetid på dit løbebånd (se de bedste løbebånd tilbud), så vil kroppen have tid til at kunne falde ned igen. Her er det vigtigt med en dyne, der er i stand til at ånde, så fugten føres væk fra kroppen.

Hovedpuden skal have samme egenskaber

Mange oplever, at de bliver varme og svedige omkring nakken, når det er nat. Derfor er der selvfølgelig også mange hovedpuder på markedet, som er i stand til at afhjælpe dette problem. I forvejen skal en hovedpude dog kunne tåle rigtig meget, da den både skal støtte nakken og holde dit hoved om natten.

Hvis du sveder, sætter du ofte puden på overarbejde, da der bliver slidt væsentligt mere på den. Derfor bør du også udskifte din hovedpude hvert andet eller tredje år – og her bør du vælge én, som er i stand til at isolere, samtidig med at din giver din hud mulighed for at ånde, hvis du vil afhjælpe de værste gener i forbindelse med nattesved.